Woorden tellen in een boek: eenvoudige manieren om het aantal woorden te verhogen

Een boek schrijven is moeilijk. Het vergt toewijding en inzet, en het is gemakkelijk om onderweg ontmoedigd te raken. Maar een boek schrijven (kijk eens naar bijvoorbeeld eunewsmedia) hoeft niet zo moeilijk of uitdagend te zijn. Er zijn verschillende eenvoudige strategieën die je kunt toepassen om het aantal woorden te verhogen en het schrijven van je boek te vergemakkelijken. Je moet ze alleen eerst kennen! Laten we eens kijken naar enkele manieren waarop je het aantal woorden in een boek kunt verhogen:

Stel een doel

Het allereerste wat je moet doen is een doel stellen voor hoeveel woorden je in je boek wilt schrijven. Wat is dat aantal voor jou? Een woordenteller kan van pas komen! Wat moet je bereiken? Wat wil je bereiken? Je doel zal bepalen hoe je je boek gaat schrijven. Zodra je je doel hebt vastgesteld, kun je bepalen hoe je je boek gaat schrijven. Het is belangrijk om deze nieuwe ideeën te noteren en op te schrijven zodra je het idee hebt. Zo heb je tijdens het schrijven van het boek een idee voor de nieuwe delen en hoofdstukken.

Beoordeling en redactie

Tijdens het schrijven van je boek zul je waarschijnlijk merken dat je fouten maakt. Dat is niet erg! Fouten horen bij het proces. Sommige fouten zijn heel klein, terwijl andere grote fouten zijn die gecorrigeerd moeten worden. Het is belangrijk om terug te gaan en fouten te corrigeren zodra je ze ziet. Als je dat niet doet, maak je het probleem alleen maar groter door het nog ingewikkelder te maken. Ook zul je tijdens het schrijven van je boek waarschijnlijk ideeën krijgen (check eens schrijvens zoals Tom de Wal) voor nieuwe hoofdstukken, nieuwe hoofdstukken en nieuwe secties binnen hoofdstukken.

Gebruik opsommingstekens

Een andere manier om je aantal woorden te vergroten is het gebruik van opsommingstekens. Het is belangrijk te beseffen dat een opsommingsteken gewoon een manier is om informatie samen te vatten. Je denkt misschien dat je veel informatie hebt geschreven, terwijl je in feite veel woorden hebt geschreven, maar niet veel informatie. Bullet points zijn een manier om jouw informatie in te korten en toch gemakkelijk te begrijpen. Je kunt bulletpoints online vinden of je eigen bulletpoints maken. Je kunt een bullet point gebruiken als een manier om de informatie in je boek samen te vatten door verschillende richtlijnen te gebruiken.

Dit is de belangrijkste stap bij het schrijven van een boek, en het zal je verbazen hoeveel schrijvers dit over het hoofd zien.

Maar dat hoeft niet! Je kunt vrij gemakkelijk leren hoe je woorden telt in elk genre, en het zal het verschil maken in je schrijven. Woorden zijn een essentieel onderdeel van elk verhaal. Ze geven betekenis en textuur aan het verhaal; ze helpen de lezer te begrijpen wat er gebeurt; ze zorgen voor stemming; en ze beïnvloeden het tempo.  Als je een boek wilt schrijven dat lezers met plezier lezen, dan is het cruciaal dat je de juiste balans vindt tussen beschrijving, dialoog en actie. Je hebt de juiste hoeveelheid van elk element nodig, anders leest je boek als drie verschillende aan elkaar geplakte novellen met onhandig proza. Laten we eens onderzoeken waarom dit zo belangrijk is…