Hoe houdt u uw marmeren vloer schoon en als nieuw

Als u een marmeren vloer in huis heeft, dan weet u hoe elegant en luxueus deze uw ruimte kan maken. Maar u weet ook dat marmeren vloeren een beetje extra zorg nodig hebben om ze op hun best te houden. Dat is waar de producten van lithofin van pas komen. Met lithofin kunt u uw marmeren vloer gemakkelijk schoonmaken en er jarenlang als nieuw uit laten zien.

Lithofin is een merk dat gespecialiseerd is in producten voor het reinigen en beschermen van marmeren oppervlakken. Marmer is een natuursteen die is gebruikt voor eeuwen in zowel interieur en exterieur toepassingen. Het is gewaardeerd om zijn schoonheid en duurzaamheid, maar het kan ook moeilijk te verzorgen. Lithofin’s lijn van marmer producten omvat reinigingsmiddelen, sealers, en poetsmiddelen die zijn ontworpen om te helpen houden marmer op zijn best. Het merk biedt ook een breed scala aan accessoires, waaronder borstels, pads, en doeken. Met de juiste verzorging blijven uw marmeren oppervlakken jarenlang mooi.

  1. Dweil of stofzuig uw vloer regelmatig. Dit zal helpen om al het vuil of stof dat van buiten naar binnen is gekomen te verwijderen.
  2. Gebruik bij het dweilen altijd een pH-neutraal schoonmaakmiddel en veel water. Vermijd reinigingsmiddelen die zuur of alkalisch zijn, omdat deze de lak van uw vloer kunnen beschadigen.
  3. Meng eenmaal per week gelijke delen water en witte azijn tot een natuurlijke schoonmaakoplossing. Dweil uw vloer met deze oplossing en spoel hem na met schoon water.
  4. Als u hardnekkige vlekken op uw vloer hebt, maak dan een pasta van zuiveringszout en water. Breng de pasta aan op de vlek en laat het 15 minuten zitten voordat u met een zachte borstel gaat schrobben.
  5. Uw vloer in de was zetten kan hem een extra glans geven en hem beschermen tegen krassen. Kies een was die speciaal is ontworpen voor gebruik op marmeren vloeren. Breng de was aan volgens de instructies van de fabrikant en boen de vloer totdat hij glanst.

Conclusie


Door deze eenvoudige tips te volgen, kunt u uw marmeren vloer jarenlang schoon en als nieuw houden. Met een klein beetje extra zorg kunt u nog lang van uw mooie marmeren vloer genieten.