Wat zijn de mogelijkheden van leasen?

Wil je binnenkort een auto leasen, dan zijn er veel mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Steeds meer mensen kiezen namelijk voor deze optie, mede omdat dit veel voordelen biedt. Zo kiezen veel mensen ervoor om te beginnen met operational leasing. Bij deze vorm van leasen huur je als het ware een auto voor een langere tijd. De auto blijft dan op naam van het bedrijf staan. Het fijne aan deze vorm van leasen is dat je zelf helemaal kunt bepalen hoe jouw auto eruit komt te zien. Zo kan je zelf het model kiezen en bijvoorbeeld de extra’s toevoegen aan de auto.

Wat is er allemaal inbegrepen?

Als je ervoor kiest om te leasen, zal je veel componenten hebben die bij de lease optie zijn inbegrepen. Dit zijn bijvoorbeeld zaken als afschrijvingen, rente en verzekeringen voor de auto. Er zijn echter meer dingen die inbegrepen zijn voor jouw lease auto. Zo is de reparatie bijvoorbeeld inbegrepen voor wanneer je te maken hebt met schade. Ook prettig is dat je de beschikking hebt over een vervangende auto wanneer je huidige lease auto schade heeft. Wanneer je kiest voor leasen, weet je kortom dat veel zaken al voor jou geregeld zijn.

Waaruit bestaan de kosten voor leasen?

Nu dat je precies weet wat er allemaal inbegrepen is bij het leasen, is het natuurlijk prettig om te weten wat de kosten zijn. Gelukkig zijn deze kosten gemakkelijk op een rijtje te zetten. De enige kosten die je namelijk hebt, zijn voor het lease contract en de benzine die je betaalt. De overige kosten worden dus voor jou geregeld, zoals reparaties. Dit zorgt er dan ook voor dat je precies weet waar je aan toe bent. Veel mensen kiezen er dan ook voor om te beginnen met leasen. Alle kosten buiten het contract en de benzine worden namelijk geregeld, zodat je geen zorgen aan je hoofd hebt.

Ook duurzaam leasen is mogelijk

Wil je op duurzame wijze een auto leasen, dan is dit uiteraard ook mogelijk. Je kiest dan voor de optie zakelijk leasen elektrisch auto. Met deze optie lease je een elektrische auto naar keuze en profiteer je van meerdere voordelen. Niet alleen is deze optie namelijk beter voor het milieu, elektrisch rijden is ook goedkoper vergeleken benzine. Dankzij de ontwikkelingen van elektrisch rijden zijn er tevens steeds meer ontwikkelingen. Dit zorgt ervoor dat jij een stuk prettiger kunt rijden en dat er ook steeds meer laadpalen komen om je auto op te kunnen laden.

Overige tips voor leasen

Wil je nu al beginnen met leasen, dan zijn er nog een paar tips om op te letten. Zorg er ten eerste voor dat je goed de mogelijkheden op een rijtje zet. Kijk bijvoorbeeld naar de verschillen tussen operational leasen en financial leasen. Op basis van deze verschillen kan je dan kijken welke optie het beste bij jou past. Ook handig om rekening mee te houden is om te kijken naar de duur van het contract. Wil je bijvoorbeeld een lopende termijn van 24 maanden, of ga je voor een duur van 72 maanden?