Wat zijn de beste WordPress pagebuilders?

Er zijn verschillende populaire WordPress pagebuilders beschikbaar, waaronder Divi, Elementor en Visual Composer. Elk van deze pagebuilders heeft unieke functies en voordelen waarmee je zelf eenvoudig pagina’s op kunt maken en dus een aantrekkelijk website. Hieronder bespreken we kort enkele pagebuilders en behandelen we enkele voordelen van deze beste WordPress pagebuilders.

Divi pagebuilder

Divi is een krachtige en veelzijdige pagebuilder die wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke visuele interface en talloze ontwerpmogelijkheden. Enkele voordelen van Divi zijn onder andere:

Drag-and-drop functionaliteit
Met Divi kun je eenvoudig elementen en modules slepen en neerzetten op je pagina’s, waardoor het bouwen van complexe lay-outs een fluitje van een cent wordt.

Pre-built layouts en sjablonen
Divi wordt geleverd met een uitgebreide bibliotheek van vooraf ontworpen lay-outs en sjablonen, waardoor je snel en gemakkelijk professioneel uitziende pagina’s kunt maken.

Responsieve bewerking
Divi stelt je in staat om je ontwerpen aan te passen en te optimaliseren voor verschillende apparaten en schermformaten, zodat je website er op elk apparaat goed uitziet.

Real-time bewerking
Met Divi kun je je ontwerpen in real-time bekijken terwijl je ze aanpast, wat resulteert in een snelle en efficiënte ontwerpervaring.

Elementor (Pro)

Elementor is een andere populaire WordPress pagebuilder met een breed scala aan functies en mogelijkheden. Enkele voordelen van Elementor zijn onder andere:

Front-end bewerking
Met Elementor kun je je ontwerpen direct op de front-end van je website bewerken, zodat je onmiddellijk ziet hoe je wijzigingen eruitzien terwijl je ze maakt.

Templatebibliotheek
Elementor biedt een uitgebreide bibliotheek met professioneel ontworpen sjablonen die je kunt gebruiken als startpunt voor je website.

Dynamische content
Elementor biedt de mogelijkheid om dynamische content toe te voegen aan je ontwerpen, zoals aangepaste velden, aangepaste berichttypes en WooCommerce-producten.

WooCommerce-integratie
Elementor biedt speciale functionaliteit en widgets voor het bouwen van aantrekkelijke productpagina’s en winkellay-outs voor je WooCommerce-webwinkel.

Visual Composer

Visual Composer is een gerenommeerde en veelgebruikte pagebuilder voor WordPress. Enkele voordelen van Visual Composer zijn onder andere:

Backend- en frontend-bewerking
Visual Composer biedt de mogelijkheid om zowel op de backend als op de frontend van je website te bewerken, zodat je kunt kiezen voor de bewerkingsmethode die het beste bij je past. Zowel de back-end en Front-end zijn erg gebruiksvriendelijk. 

Geavanceerde stylingsopties
Met Visual Composer kun je gedetailleerde stijl- en opmaakinstellingen toepassen op je elementen, waardoor je volledige controle hebt over het uiterlijk van je website.

Add-on-bibliotheek
Visual Composer wordt geleverd met een brede selectie aan add-ons die extra functionaliteit en elementen toevoegen aan je pagebuilder, waardoor je je ontwerpen nog verder kunt uitbreiden en je website geweldig kunt maken!

Role Manager
Visual Composer biedt een Role Manager-functie waarmee je de bewerkingsrechten kunt beheren voor verschillende gebruikersrollen binnen je WordPress-website, wat handig is bij samenwerking aan een project.

Conclusie

Het kiezen van de beste WordPress pagebuilder hangt af van je specifieke behoeften, voorkeuren en vereisten. Wil je nog meer lezen over welke mogelijkheden er allemaal zijn om een eigen website te maken? Op Eigenwebsitemaken.nl helpen ze je graag verder, zij reviewen een hoop tools waardoor jij dit zelf niet meer hoeft te doen. Scheelt een hoop tijd en je weet dat het goed en door experts is getest.